Baklažán v kokosovo-arašidovom cestíčku

Vegánske vianočné jedlo
Vegánske vianočné jedlo

POTREBUJEME:

1 baklažán
1 hrnček múky (môže byť aj bezlepková)
2 pl javorového sirupu
2 pl citrónovej šťavy
4 pl mletých arašidov (môžete ich aj nasekať na drobno)
2 pl kokosu
3 čl horčice
1 čl tymiánu
čierne korenie
soľ

POSTUP:

  1. Hodinu pred pečením si baklažán nakrájame na veľmi tenké plátky, osolíme ich a necháme vyplakať
  2. Vo väčšej nádobe zmiešame múku a vodu. Pridávajte vodu tak, aby cesto nebolo riedke
  3. Pridáme všetky zvyšné suroviny a premiešame.
  4. Podľa potreby pridáme soľ.
  5. Kúsky baklažánu namočíme do cesta a vložíme na plech. Ak cesto nechce držať na baklažáne, je riedke. Pridajte múku. Ak sa Vám nejaké zvýši, môžete z nich vypražiť malé placky.
  6.  Pokvapkáme plech olejom a pečieme na 200°C 15 minút.

 

Baklažán
Baklažán
Baklažán
Baklažán
Vegánske vianočné jedlo
Vegánske vianočné jedlo

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre