Bezlepkový kekso

Upozornenie: nebuďte prekvapení, keď kekso za chvíľu zmizne z plechu. Je vážne skvelý a jednoduchý.

Potrebujeme:

4 zrelé banány

50ml vody

4 PL kokosového oleja

1 PL kokosového cukru

600 g bezlepkových vločiek

200 g kokosu

2 PL chia semienok

1/2 ČL sódy

1/2 ČL prášku do pečiva

Postup:

Mixérom trochu vyšľaháme banány s vodou, potom pridáme 4 PL kokosového oleja a 3 PL kokosového cukru (robili sme to aj bez cukru a bolo to skvelé). Všetko spolu opäť vyšľaháme (ak nie je po ruke mixér, aj premiešanie rukou bude určite fajn) do krémovej konzistencie.

Do tekutej časti postupne pridáme za občasného miešania vločky, kokos (alebo aj kokosovú múku) až kým cesto nie je hutnejšie (nie suché a ani nie mokré) a dá sa z neho modelovať kekso. Pri poslednej “dosýpke” vločiek a kokosu vmiešame štipku sódy a prášku do pečiva.

Poriadne premiešame, vytvarujeme z toho kolieska a pečieme to na 180°C cca. 20  min (za občasnej kontroly), posledné 2-3 min dáme vrchný ohrev, kekso tak bude chrumkavejší.

Do cesta môžete pridávať aj konopné semienka, kakao, arašidové maslo, škoricu a iné príchute.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre