Cibuľovo-rozmarínový posúch

Potrebujeme:

3 hrnčeky špaldovej múky
1 čerstvé droždie
1 hrnček vlažnej vody
štipku cukru
2 čajové lyžičky soli
3 vetvičky rozmarínu (použiť môžete aj sušený)
2 veľké cibule
repkový olej

Postup:

Najprv si pripravíme kvások: do hrnčeka vlažnej vody pridáme štipku cukru, rozmelíme droždie a necháme postáť 10-15 minút. Do väčšej misky vysypeme 3 hrnčeky múky, 2 čajové lyžičky soli a dobre premiešame. Pridáme hotový kvások, 2 polievkové lyžice oleja a cesto poriadne vymiesime. Necháme ho kysnúť 40 minút prikryté na teplom mieste. Medzitým si nakrájame cibuľku na rezance a pražíme na oleji do zlatista.

Vykysnuté cesto si položíme na podložku, cesto rozvalkáme a preložíme ho na plech. Najprv dáme 2/3 rozmarínu, potom opraženú cibuľku a napokon posypeme zvyšným rozmarínom.

Pečieme 18-20 minút na 180°C.

Podávať môžete so zeleninovou polievkou alebo šalátom.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre