Drožďová pomazánka

drožďová pomazánka
Skvelá drožďová pomazánka

Porcie: 2
Čas prípravy: 35 min

Originálny recept na drožďovú pomazánku je s vajíčkami, ktoré môžete vo vegánskej verziinahradiť silken tofu. To pridáte po tom, ako sa droždie roztopí. My sme však veľké milovníčky droždia, preto si túto pochúťku nechceme ničím pokaziť.

Potrebujeme:

  • 2 stredne veľké cibule
  • 100 g čerstvého droždia
  • rastlinný olej
  • 2 čl horčice
  • 1 čl soli
  • štipku čierneho korenia
  • 1/4 čl červenej papriky
  • 1 čl nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  1. cibuľu nasekáme na malé kúsky a opražíme ju do zlatista na nižšej teplote (pokojne aj 20 minút za občasného miešania)
  2. pridáme rozdrobené droždie a miešame približne 3 minúty, kým sa droždie nevpije do oleja a cibuľky
  3. ak je droždie dobre rozmiešané, pridáme horčicu a všetky koreniny
  4. “pražíme” to ešte 5 minút na veľmi malej teplote za stáleho miešania. Pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať

Podávame s chlebom a zeleninou.

drožďová pomazánka
drožďová pomazánka
drožďová pomazánka
drožďová pomazánka

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre