Hŕstková polievka

Táto polievka nie je z našej kuchyne, ale zbožňujeme ju a varí nám ju asi pri každej návšteve moja (Mirkina) mama. Vzhľadom na to, že mama varí vždy “od oka”, je trošku problematické ustriehnuť presný pomer surovín, ale v tomto prípade to vôbec nevadí. Polievku je jednoduché prispôsobiť podľa vlastnej chuti a preferencií hustoty. 🙂

Potrebujeme:

1/2 hrnčeka strakatej fazule (namočenej cez noc)

1 hrnček hŕstky (zmes)

3 väčšie mrkvy

2 petržleny

4 malé zemiaky

1 cibuľa

petržlenová vňať

1 ČL soli

1 ČL čierneho korenia

1/2 ČL červenej papriky

3 PL repkového oleja

1L zeleninového vývaru

Postup:

Ako prvé si na na oleji opražíme na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Keď mierne zmäkne a začne voňať, zalejeme ju vývarom (alebo vodou s bujónom). K zelenine pridáme celú ošúpanú cibuľu, prikryjeme a necháme asi 10 minút variť. Následne pridáme hŕstku s fazuľou a všetky potrebné koreniny. Podľa potreby môžete pridať ďalšiu vodu, závisí od toho, akú hustú chcete polievku mať. Nič však rozhodne nemôžete pokaziť. 🙂 Keď začne fazuľa a hŕstka poriadne mäknúť, pridáme na menšie kúsky nakrájané zemiaky. Ak ste ozajstní fajnšmkeri, tesne pred koncom môžete pridať čerstvú petržlenovú vňať (v celku, nie nasekanú). Keď je všetko mäkké, a hlavne, keď všetko pekne vonia, polievka je hotová.

 

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre

Copyright 2016-2019 © All rights Reserved. Design by NoIdentity