Kari so šampiňónmi

Potrebujeme:

250g šampiňónov

1 konzerva ananásu

1/2 brokolice

 2 hrste arašidy

1 väčšia mrkva

3 PL oleja

1 kokosová smotana

1 PL ume octu (alebo soľ)

2 ČL kari korenia

1 ČL cayanského korenia

1 PL arašidového masla

Postup:

Šampiňóny restujete 2-3 minúty na oleji, potom ich podlejete trochou vody z ananásu (ak používate čerstvý, stačí obyčajná voda), následne pridáte na jemno nakrájanú brokolicu, arašidy a necháte dusiť, pokiaľ to nezačne mäknúť. Potom pridáte ananás, ume ocot (alebo soľ),  a na jemno nastrúhanú mrkvu. Opäť necháte dusiť, kým všetky suroviny nezmäknú. Posledným krokom je pridanie kokosovej smotany, arašidového masla, cayanského a kari korenia. Potom to už len necháte prevrieť a hotovo!

My sme ako prílohu podávali červenú ryžu, no môžete skúsiť aj čiernu, poprípade akúkoľvek bielu, či natural, podľa vašich chuťových preferencií a nálady na experimentovanie. 🙂

*Množstvo potravín zodpovedá približne 4 porciám.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre

Copyright 2016-2019 © All rights Reserved. Design by NoIdentity