Možno ste si všimli, že na vegálničku to posledný rok trochu stagnuje. Aj keď už od začiatku nebolo našim cieľom tvoriť obsah ako na páse, predstavy sme mali trochu iné a súčasná periodicita hnevá aj nás. Hlavne keď vidíme, ako mesačná návštevnosť rastie každým dňom. Plus, máme veľa nápadov, mnoho podnetov, skvelé recepty, len… kde je teda problém?
Za posledný rok a pol sa náš život veľmi zmenil, doslova prekrútil o 180 stupňov vďaka nie tak úplne plánovaným udalostiam. Začiatkom roka 2017 v nás začala vrieť myšlienka odchodu zo Slovenska. V júni sme končili štúdium v Bratislave a vedeli sme, že na Slovensku svoju budúcnosť nevidíme. Začali sme celý náš život pripravovať na odchod z krajiny. Najprv sme si však išli vyvetrať hlavu do susedného Rakúska a venovať sa trochu dobrovoľníctvu na farmách.
V októbri sme sa zbalili a odišli do Škótska – Edinburghu. S myšlienkou, že toto bude naša stanica na nový život. Ak ste urobili podobný krok a začali ste žiť v zahraničí bez toho, aby ste niekoho poznali, viete, aké to je náročné a vyčerpávajúce. My sme však boli odhodlané sa na Slovensko nevrátiť a to nás poháňalo vpred. Našu energiu a čas pohlcovali úradné záležitosti, hľadanie si nového bývania, práce a zoznamovania sa s inou kultúrou.
V apríly sme si neplánovane (ako vyštudované kulturologičky nám nikdy nenapadlo, že náš život sa bude uberať týmto smerom) založili v Škótsku IT firmu (SK verzia) zaoberajúcou sa tvorbou webstránok. Všetku energiu sme venovali do budovania firmy, zlepšovania našich skillov a získavania klientov. Času na vegálniček veľa nezostalo, resp. nezostal žiadny.

Čo však z toho celého vyplýva? Aká je budúcnosť Vegálnička?
Žiarivá. 🙂 Náš nový škótsky život sa zastabilizoval a pomaly zapúšťame korene. Naša firma je prosperujúcejšia ako sme na začiatku očakávali, že v tomto období bude. A tak je čas presunúť zvyšnú energiu aj na Vegálniček a pracovať na našich plánoch s ním. Čo nás teda čaká?
1. Zmeniť trochu koncepciu a ducha Vegálnička. Prvotne sme chceli, aby mal akademickejší nádych. Snažili sme sa uverejňovať články a recenzie na knihy. Túto koncepciu musíme trochu zmeniť, pretože tu ešte nemáme presťahované všetky naše knihy a materiály na prípravu článkov. To žiaľ musí ešte nejaké obdobie počkať, a preto sa skôr zameriame na každodenný, bežný vegánsky život. Čo sa písaného slova týka.
2. Recepty zostávajú a budú pribúdať. Veď predsa jesť musí každý a varenie milujeme.
3. Sociálne siete sme vždy trochu zanedbávali. Nebavili nás neustále zmeny zobrazovania príspevkov na facebooku (ich príprava vždy zožerie veľa času) a návštevnosť webu bola aj tak vyšia z google vyhľadávania.. Napriek tomu sme sa rozhodli vytvoriť Instagram profil, ktorý nám umožňuje jednoduchšie a rýchlejšie sa podeliť o recepty a skvelé vegánske jedlo.
4. Vzhľadom na vyššie spomenuté veci, sme sa rozhodli upraviť a zatraktívniť vizuál stránky. Takže nás čaká redizajn, na ktorý sa veľmi tešíme.
Aký je časový harmonogram?
Kvôli redizajnu sme sa rozhodli ešte s napĺňaním obsahu počkať (aj keď nevylučujeme nejaký ten recept alebo dobrý typ na vianočnú večeru a darčeky). Do konca novembra chceme mať pripravený grafický návrh Vegálnička a koncom novembra sa pustíme aj do prebudovania reálneho webu. Ak pôjde všetko podľa plánov, v novom roku sa vidíme v novom šate a s množstvom vegánskej energie, ktorú budeme zdieľať s vami.
Tak čo, môže byť?