O Vegálničku a jeho vegánskej budúcnosti.

vegálniček
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Možno ste si všimli, že na vegálničku to posledný rok trochu stagnuje. Aj keď už od začiatku nebolo našim cieľom tvoriť obsah ako na páse, predstavy sme mali trochu iné a súčasná periodicita hnevá aj nás. Hlavne keď vidíme, ako mesačná návštevnosť rastie každým dňom. Plus, máme veľa nápadov, mnoho podnetov, skvelé recepty, len… kde je teda problém?

Za posledný rok a pol sa náš život veľmi zmenil, doslova prekrútil o 180 stupňov vďaka nie tak úplne plánovaným udalostiam. Začiatkom roka 2017 v nás začala vrieť myšlienka odchodu zo Slovenska. V júni sme končili štúdium v Bratislave a vedeli sme, že na Slovensku svoju budúcnosť nevidíme. Začali sme celý náš život pripravovať na odchod z krajiny. Najprv sme si však išli vyvetrať hlavu do susedného Rakúska a venovať sa trochu dobrovoľníctvu na farmách

V októbri sme sa zbalili a odišli do Škótska – Edinburghu. S myšlienkou, že toto bude naša stanica na nový život. Ak ste urobili podobný krok a začali ste žiť v zahraničí bez toho, aby ste niekoho poznali, viete, aké to je náročné a vyčerpávajúce. My sme však boli odhodlané sa na Slovensko nevrátiť a to nás poháňalo vpred. Našu energiu a čas pohlcovali úradné záležitosti, hľadanie si nového bývania, práce a zoznamovania sa s inou kultúrou. 

V apríly sme si neplánovane (ako vyštudované kulturologičky nám nikdy nenapadlo, že náš život sa bude uberať týmto smerom) založili v Škótsku IT firmu (SK verzia) zaoberajúcou sa tvorbou webstránok. Všetku energiu sme venovali do budovania firmy, zlepšovania našich skillov a získavania klientov. Času na vegálniček veľa nezostalo, resp. nezostal žiadny.

Vegálniček_stará verzia
Cesta vegálničku a jeho staré logo.

Čo však z toho celého vyplýva? Aká je budúcnosť Vegálnička?

Žiarivá. 🙂 Náš nový škótsky život sa zastabilizoval a pomaly zapúšťame korene. Naša firma je prosperujúcejšia ako sme na začiatku očakávali, že v tomto období bude. A tak je čas presunúť zvyšnú energiu aj na Vegálniček a pracovať na našich plánoch s ním. Čo nás teda čaká?

1. Zmeniť trochu koncepciu a ducha Vegálnička. Prvotne sme chceli, aby mal akademickejší nádych. Snažili sme sa uverejňovať články a recenzie na knihy. Túto koncepciu musíme trochu zmeniť, pretože tu ešte nemáme presťahované  všetky naše knihy a materiály na prípravu článkov. To žiaľ musí ešte nejaké obdobie počkať, a preto sa skôr zameriame na každodenný, bežný vegánsky život. Čo sa písaného slova týka.

2. Recepty zostávajú a budú pribúdať. Veď predsa jesť musí každý a varenie milujeme.

3. Sociálne siete sme vždy trochu zanedbávali. Nebavili nás neustále zmeny zobrazovania príspevkov na facebooku (ich príprava vždy zožerie veľa času) a návštevnosť webu bola aj tak vyšia z google vyhľadávania.. Napriek tomu sme sa rozhodli vytvoriť Instagram profil, ktorý nám umožňuje jednoduchšie a rýchlejšie sa podeliť o recepty a skvelé vegánske jedlo.

4. Vzhľadom na vyššie spomenuté veci, sme sa rozhodli upraviť a zatraktívniť vizuál stránky. Takže nás čaká redizajn, na ktorý sa veľmi tešíme.

Aký je časový harmonogram?

Kvôli redizajnu sme sa rozhodli ešte s napĺňaním obsahu počkať (aj keď nevylučujeme nejaký ten recept alebo dobrý typ na vianočnú večeru a darčeky). Do konca novembra chceme mať pripravený grafický návrh Vegálnička a koncom novembra sa pustíme aj do prebudovania reálneho webu. Ak pôjde všetko podľa plánov, v novom roku sa vidíme v novom šate a s množstvom vegánskej energie, ktorú budeme zdieľať s vami.

Tak čo, môže byť? 

Odoberať novinky