Pečený karfiol

Tento pečený karfiol budete zbožňovať.
Pečený karfiol (vegan, gluten free)

Sú vegánske recepty, ktoré zbožňujeme natoľko, že si ich robíme veľmi často. Niekedy aj každý mesiac. Recept na tento pečený karfiol je jedným z nich.

A skvelé je, že ho môžete pripraviť na viaceré spôsoby. Na mnohých food blogoch ho tiež nájdete, ale my sme si tento recept upravili, zjednodušili a je ešte lepší ako originál.

Odteraz budú mať všetci radi pečený karfiol.

Potrebujeme:

  • 1 veľký karfiol
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 čl čierneho korenia
  • 1/2 čl údenej papriky
  • 1/2 čl sušenej papriky
  • 1 čl majoránu
  • 50 ml oleja

Postup:

  1. Celý karfiol najskôr uvaríme vo vode alebo na pare cca. 30 minút. Karfiol sa tak rýchlejšie a lepšie upečie.
  2. Kým sa karfiol varí, pripravíme si zálievku z cesnaku, ktorý nakrájame na malé kúsky (môžete aj pretlačiť). Pridáme všetky koreniny a olej. 
  3. Uvarený karfiol potrieme pripravenou zmesou a necháme hodinu postáť
  4. Do vyhriatej rúry vložíme karfiol a pečieme na 180 °C približne hodinu. Priebežne ho kontrolujte.
  5. Ak sa Vám začne pripekať vrch, polejte ho trochou oleja

Podávať môžete s pečenými zemiakmi, ryžou, ale skvelý je aj so šalátom.

Zálievka na pečený karfiol
Zálievka na pečený karfiol
pečený vegan karfiol
pečený vegan karfiol
pečený vegan karfiol

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre

Copyright 2016-2019 © All rights Reserved. Design by NoIdentity