Petržlenová krémová polievka

Potrebujeme:

2 väčšie petržleny

3 menšie mrkvy

1 kaleráb

1 ks bujónu

2 bobkové listy

2PL olivového oleja

600ml vody

Postup:

Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky, ktoré asi 5 min. opražíme na olivovom oleji. Potom to zalejeme 600 ml vriacou vodou (množstvo prispôsobíme tak, aby voda zaliala zeleninu), pridáme bujón, bobkový list a necháme variť na miernom ohni 20-30 minút. Po uvarení vyberieme bobkový list a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Podávať môžeme s nasekanou mladou cibuľkou a čerstvým hráškom.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre

Copyright 2016-2019 © All rights Reserved. Design by NoIdentity