Vegan pizza

V Škótsku máme na každom kroku možnosť vegan pizze, ale aj tak máme najradšej tú našu. 🙂

vegan-pizza

Potrebujeme:

Cesto:

  • 250 g špaldovej múky
  • 150 ml sójového mlieka
  • 1/2 droždia
  • 1 čl soli

Suroviny:

  • 4 šampiňóny
  • 1 paradajka
  • 1 konzerva sladkej kukurice
  •  čierne olivy
  • 1 vegánsky syr – Violife (môžete použiť aj tofu – údené je najlepšie)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL oleja
  • 150 ml paradajkového pretlaku
  • 3 čl oregana
  • 3 čl bazalky
  • 3 čl soli

Postup:

  1. Vytvoríme si kvások – vlažné mlieko zmiešame s droždím a počkáme 10-15 min.
  2. Múku premiešame so soľou, pridáme kvások a vymiesime.
  3. Cesto nechéme 30-40 min. kysnúť.
  4. Kým cesto kysne, nakrájame si šampiňóny, olivy, paradajku a nastrúhame vegánsky syr.
  5. Pretlak zmiešame s oreganom, bazalkou a 2 čl soli.
  6. Rozpučený cesnak zmiešajte s olejom a 1 čl soli.
  7. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme pretlakom a dáme naň väčšiu časť nastrúhaného syra.
  8. Poukladáme paradajky, šampiňóny a pridáme kúsok syra. Potom pridáme kukuricu a olivy a posypeme zvyšným syrom.
  9. Kraje cesta potrieme cesnakovým olejom.
  10. Pečieme na 160 °C 20 min.

Podávame so šalátom – my sme použili zvyšné suroviny z pizze, pridali rukolu, špenát a ryžový ocot. Aj junk food môže byť zdravý.

vegan-pizza

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre