Vegan praženica

Najlepšia vegánska praženica s tofu.
vegánska praženica

Nikdy sme si nemysleli, že tepelne upravené raňajky môžu byť také skvelé a plné energie. Dnes sme to riskli a pripravili sme si túto skvelú vegánsku praženicu a navyše je aj bezlepková.  S výsledkom sme viac ako spokojné. Tieto vegánske raňajky odporúčame, keď Vás čaká fyzicky náročnejší deň.
Určite si ju aj vy zamilujete.

Potrebujeme:

  • 1 silken tofu
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 pl repkového oleja
  • 1/2 čl údenej papriky
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 čl Marmite alebo Tamari (pre bezlepkáčov)
  • 1/3 čl čierneho korenia
  • trochu červenej papriky na posypanie
  • bezlepkové pečivo 

[/vc_column_text][vc_column_text 0=””]

Postup:

  • nakrájame cibuľu na malé kúsky a na oleji ju opražíme do zlatista
  • k opraženej cibuli pridáme údenú papriku
  • pridáme vidličkou rozpučené tofu a “pražíme” za stáleho miešania
  • pridáme soľ, marmite, čierne korenie a poslednú minútu dáme oheň na maximum a miešame
  • na tanieri posypeme ešte trochou sušenej červenej papriky

Podávať môžete s bezlepkovým pečivom, červenou paprikou a rukolou.

Najlepšia vegánska praženica s tofu.
Najlepšia vegánska praženica s tofu.
Najlepšia vegánska praženica s tofu.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre