Vegánska živánka

Vegánska živánka

Porcie: 6
Čas prípravy: 40 min + 90 min pečenie

Potrebujeme:

  • balenie Bonavita sójových plátkov
  • 5 veľkých zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • 2 balíky údeného tofu Lunter
  • soľ
  • čierne korene
  • sušená červená paprika
  • rastlinný olej

Postup:

  1. Sójové mäso si ráno namočíme do vriacej vody a necháme postáť pár hodín (môžete ho namočiť aj na noc). Po namočení z každého kusu vytlačíme vodu a prekrojíme ešte na polovicu.
  2. Ošúpeme a nakrájame na veľké kolieska zemiaky a cibuľu.
  3. Tofu nakrájame na pásiky.
  4. Pripravíme si čierne korenie, soľ, červenú papriku, aby sme to mali po ruke.
  5. Plech potrieme olejom a postupne ukladáme zemiaky – sójové mäso – tofu – cibuľa, s tým, že každú surovinu osolíme a sójové mäso aj okoreníme (čierne korenie + paprika). Takto postupujeme až pokým nemáme miesto.
  6. Naplnený plech ešte pokvapkáme poriadne olejom a osolíme.
  7. Plech prikryjeme alobalom a pečieme na 240 ° C približne hodinu. Po hodine zložíme alobal a pečieme ešte 30 minút. Prípadne viac, až kým to nie je trochu zapečené.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre