Vegánske nemäso na šťave

vegánske-maso-na-stave-s-ryzou-a-uhorkou

Kúsky fajného sójového proteínu s natural ryžou, uhorkovým šalátom a brusnicovým nesyrom.

  • 150ml hrnček ryže natural
  • 150 – 200g vegánskeho nemäsa (odporúčame Robi kúsky, my sme použili britskú “mäsovú” alternatívu)
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 pl repkového oleja
  • 3/4 čl údenej papriky
  • 1/2 čl červenej parpiky
  • 1/2 čl čierneho korenia
  • štipka soli
  • 1 veľká šalátová uhorka
  • 50g gramov vegánskeho syra (my sme použili britský Wensleydale “syr” s brusnicami)
  1. Najskôr dáme uvariť ryžu – nezabúdajte, že natural verzii to trvá celú večnosť (dajte si tak 30 minút).
  2. Potom najemno nasekáme cibuľu, ktorú popražíme na oleji.
  3. Keď cibuľa začne žltnúť, pridáme cesnak.
  4. Keď cesnak začne rozvoniavať, môžeme pridať papriku a chviľku to všetko spolu pražíme.
  5. Následne pridáme Robi kúsky alebo inú vegánsku alternatívu mäsa a podlejeme troškou vody.
  6. Všetko spolu necháme dusiť, až kým nemäso nezačne mäknúť.
  7. Pridáme korenie a soľ podľa vlastného uváženia.
  8. Ako prílohu si nasekáme poridne množstvo uhorky (nech to vyvážime niečím zdravím 😉 ) a ak sa chcete rozšupnúť, môžete si k tomu nakrájať trochu vegánskeho syra.
  9. Naberte na tanier a užívajte si. Zajtra si spravte niečo veľmi výživné, aby ste sa necítili previnilo.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre