
Kúsky fajného sójového proteínu s natural ryžou, uhorkovým šalátom a brusnicovým nesyrom.
- 150ml hrnček ryže natural
- 150 – 200g vegánskeho nemäsa (odporúčame Robi kúsky, my sme použili britskú “mäsovú” alternatívu)
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 pl repkového oleja
- 3/4 čl údenej papriky
- 1/2 čl červenej parpiky
- 1/2 čl čierneho korenia
- štipka soli
- 1 veľká šalátová uhorka
- 50g gramov vegánskeho syra (my sme použili britský Wensleydale “syr” s brusnicami)
- Najskôr dáme uvariť ryžu – nezabúdajte, že natural verzii to trvá celú večnosť (dajte si tak 30 minút).
- Potom najemno nasekáme cibuľu, ktorú popražíme na oleji.
- Keď cibuľa začne žltnúť, pridáme cesnak.
- Keď cesnak začne rozvoniavať, môžeme pridať papriku a chviľku to všetko spolu pražíme.
- Následne pridáme Robi kúsky alebo inú vegánsku alternatívu mäsa a podlejeme troškou vody.
- Všetko spolu necháme dusiť, až kým nemäso nezačne mäknúť.
- Pridáme korenie a soľ podľa vlastného uváženia.
- Ako prílohu si nasekáme poridne množstvo uhorky (nech to vyvážime niečím zdravím 😉 ) a ak sa chcete rozšupnúť, môžete si k tomu nakrájať trochu vegánskeho syra.
- Naberte na tanier a užívajte si. Zajtra si spravte niečo veľmi výživné, aby ste sa necítili previnilo.