Vegánske palacinky s vanilkovým mliekom

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 400 ml sójového vanilkového mlieka Alpro
  • 250 ml perlivej minerálky
  • 1 náhrada vajíčka (nemusí byť). My sme použili 1 čl sójového lecitínu zmiešaného s 2 čl vody.
  • kokosový olej

Postup:

  1. Minerálku a sójové mlieko zmiešame s múkou a hmotu poriadne premiešame, aby sme nemali hrudky
  2. Pridáme vegánsku náhradu vajíčka a opäť premiešame
  3. Rozohrejeme panvicu s kokosovým olejom.
  4. Ak je panvica dostatočne horúca, môžeme pripravovať palacinky. Prvá je vždy skúšobná, či cesto nie je príliš riedke, alebo naopak, príliš husté. Pokojne pridajte podľa potreby mlieko alebo múku.

My sme si palacinky naplnili černicovým lekvárom a ozdobili domácou čokoládou z kakaa, rastlinného tuku a trochou vanilkového mlieka. A samozrejme nesmie chýbať vegánska šľahačka.

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre