Vegánske Vianočné menu

Vegánske Vianoce
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vegáni nezostanú hladní ani cez Vianoce. Pripravili sme pre Vás jednoduché, rýchle a veľmi chutné vianočné menu. My ho zbožňujeme a pripravujeme si ho niekoľko krát do roka. ?
Vo vegánskej kapustnici má prsty Mirkin otec. Prvý krát jej ju uvaril pred 7 rokmi a je taká skvelá, že recept sme nikdy nemenili.
Recept na zemiakový šalát je od Mirkinej mamy, a my ho nadovšetko zbožňujeme. Zvyšné recepty sú už naše.

A nezabudnite na ŠPECIÁL, ktorý nájdete na konci.

Vianočná vegánska kapustnica

POTREBUJEME:

700 g kyslej kapusty
2 hrste sušených hríbov
6 sušených sliviek
1/2 hrnčeka pšena
1/2 hrnčeka jačmenných krúpov
6 bobkových listov
3 čl údenej sušenej papriky
1 čl sušenej papriky
6 pl rastlinného oleja
čierne korenie

POSTUP:

  1. Ako prvé si pred varením namočíme do horúcej vody hríby slivky (stačí aj 30 min. dopredu)
  2. Na rozohriatom oleji “popražíme” za stáleho miešania kyslú kapustu 5 minút
  3. Pridáme sušenú papriku (údenú+obyčajnú), krúpy, pšeno, čierne korenie a bobkový list  a zalejeme cca. 200 ml vriacej vody
  4. Varíme približne 15 minút na miernom ohni
  5. Pridáme vriacu vodu, namočené slivky a hríby. Množstvo prispôsobte podľa toho, ako hustú chcete kapustnicu
  6. Varíme 30-40 minút. Občas premiešame.

Baklažán v kokosovo-arašidovom cestíčku so zemiakovým šalátom

Vegan Baileys

Vegan baileys
Vegan baileys

POTREBUJEME:

500 ml kokosovo-mandľového mlieka
100 ml whiskey (my sme použili škótsku Glenfiddich)
75 ml javorového sirupu
75 ml kávy (použili sme Goriffee Muyongwe)

POSTUP:

  1. Všetky suroviny zmiešame a poriadne premiešame. ?

Odoberať novinky

Copyright 2016-2019 © All rights Reserved. Design by NoIdentity