Vegánsky krémeš

Potrebujeme:

1l rastlinného mlieka

3ks zlatý klas premium

6 čl xylitolu (brezový cukor)

aquafaba

2 ks vegan lístkové cesto

Postup:

Ako prvé upečieme do zlatista obidva kusy lístkového cesta (Pred pečením môžeme cesto trochu rozvaľkať a popichať ho vidličkou, aby veľmi nenapuchlo. Pečieme približne 15 minút na 180°C).

Kým sa pečie cesto, môžeme si pripraviť plnku. Najprv si urobte aquafabu podľa návodu v tomto recepte. Potom si rozdelíme rastlinné mlieko na 2 časti v pomere 3:1. Väčšiu časť zmiešame s cukrom a privedieme za občasného miešania do varu. Menšiu časť si poriadne rozmiešame so zlatými klasmi (aby neboli hrudky). Ak máme mlieko zohriate, pridáme časť so zlatým klasom a pomaly miešame kým plnka nezhustne (varíme to presne ako akýkoľvek puding). Po uvarení vmiešame aquafabu a necháme plnku za občasného miešania mierne vychladnúť. Potom len plnku vylejeme na jeden diel cesta, rozotrieme a na vrch poukladáme rozkrájaný druhý diel cesta (finálna verzia sa potom lepšie krája). Keď krémeš vychladne, uložíme ho na noc do chladničky. 🙂

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre