Vegánsky langoš

vegánsky langoš
vegánsky langoš

Porcie: 4
Čas prípravy: 1 hod

Vegánsky langoš? Žiadny problém. Stačí použiť rastlinné mlieko. Žiadna veda, žiadne komplikácie. Plus, mama je vždy výhoda. V našom prípade za týmto receptom stojí Mirkina mama.
Síce je to jedlo, ktoré ani vo vegánskej verzii nemôžeme označiť za zdravšie, raz za rok poteší. U nás je to vlastne prvý krát za 3 roky vegánstva.

Potrebujeme:

  • 700 g hladkej múky
  • 150 g uvarených a prelisovaných zemiakov
  • 20 g kvasníc
  • 200-300 ml rastlinného mlieka – podľa potreby
  • soľ
  • cesnak
  • rastlinný olej

Postup:

  1. 100 ml teplejšieho mlieka zmiešame s droždím a vyrobíme kvások
  2. vykysnutý kvások zmiešame s múkou, soľou, zemiakmi a mliekom
  3. vypracujeme stredne husté cesto, ktoré necháme cca hodinu kysnúť
  4. z cesta vytvarujeme väčšie “buchty” a necháme ešte kysnúť
  5. rukou natiahneme cesto na langošový tvar a vyprážame na horúcom oleji

Podávame s mierne opraženým cesnakom na oleji alebo s vegánskou tatárskou omáčkou.

vegánsky langoš
vegánsky langoš
vegánsky langoš
vegánsky langoš
vegánsky langoš

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre

Copyright 2016-2019 © All rights Reserved. Design by NoIdentity