Vianočná vegánska kapustnica

POTREBUJEME:

700 g kyslej kapusty
2 hrste sušených hríbov
6 sušených sliviek
1/2 hrnčeka pšena
1/2 hrnčeka jačmenných krúpov
6 bobkových listov
3 čl údenej sušenej papriky
1 čl sušenej papriky
6 pl rastlinného oleja
čierne korenie

POSTUP:

  1. Ako prvé si pred varením namočíme do horúcej vody hríby slivky (stačí aj 30 min. dopredu)
  2. Na rozohriatom oleji “popražíme” za stáleho miešania kyslú kapustu 5 minút
  3. Pridáme sušenú papriku (údenú+obyčajnú), krúpy, pšeno, čierne korenie a bobkový list  a zalejeme cca. 200 ml vriacej vody
  4. Varíme približne 15 minút na miernom ohni
  5. Pridáme vriacu vodu, namočené slivky a hríby. Množstvo prispôsobte podľa toho, ako hustú chcete kapustnicu
  6. Varíme približne 2 hodiny na nízkej teplote. Občas premiešame.

 

Najlepšia kapustnica pre vegánov.
Vegánskakapustnica

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Komentáre