Zeleninový vývar

Potrebujeme:

4 stredne veľké mrkvy

2 petržleny

1 menší kaleráb

1 ČL soli

1/2 ČL čierneho korenia

1l vody

1 ČL repkového oleja

štipka kurkumy

Postup:

Načistíme si mrkvu, petržlen a kaleráb. Tie potom nakrájame na väčšie kúsky a dáme variť na cca. 45 minút pokiaľ zelenina nie je poriadne mäkká a po celom byte nerozvoniava zeleninový vývar. 🙂 Po dovarení pridáte repkový olej a koreniny. Ak máte bujón, môžete ho použiť namiesto soli, korenia a kurkumy. Niekedy si z tejto dávky odložíme časť “vody” do mrazničky a využijeme ho aj pri iných jedlách.

Podávať ho môžete so zemiakovým pagáčom. 🙂

Podeľte sa o recept s ostatnými.

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp

Komentáre

Copyright 2016-2019 © All rights Reserved. Design by NoIdentity